Marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve marina elektrik sistemi nasıl bir sistemdir bu konu son zamanlarda oldukça araştırılan bir konudur.
Eskiden olduğu gibi teknenin aküsü sadece motoru çalıştırmaya ve kamaraları aydınlatmaya yarayan araçlar olmamaktadır. Tekneye marina elektrik tesisatı döşeyecek ölçüde elektrik bilginiz olmasa dahi, teknenin elektrik tesisatı hakkındaki temel ilkeleri bilmek ve en azından akülerle tesisatın bakımının nasıl yapılacağı hakkında bilgi edinmek zorundasınız. Bu bakımdan teknenin elektrik şemasının incelenmesi yerinde olacaktır.
Marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve alt yapı açısından nasıl olduğunu anlamak için hemen hemen bütün amatör denizcilerin tekneleri DC (doğru akım) sistemi ile donatılmaktadırlar. Bu işlemin sebebi de motorun ilk çalıştırılması için kullanılan sistemin DC olmasıdır. İçlerindeki elektrikli araçların sayısı ve gerektirdiği elektrik gücü bu sistemle karşılanamayacak ölçüde çok olan bazı büyük teknelerde, jeneratörler monte edilmekte ve DC sisteminin yanı sıra bir de evlerimizde kullandığımız AC (alternatif akım) sistemi tesisatı eklenmektedir.
AC sisteminde voltaj 220 volt iken DC sisteminde 12 veya 24 volt olabilmektedir. AC sistemi ile çalışan araçlar, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü ve ev tipi buzdolabı gibi evde kullanılan araçlar olup teknelerde kullanılmak üzere imal edilen tüm araçlar DC sistemi ile çalışırlar. Bu araçlar jeneratörün ürettiği AC elektrik akımı ile beslenmek istendiklerinde AC akımı redresör adı verilen araçlarla DC akıma dönüştürülür.
Marina elektrik sistemleri alanında uzman kişi sayısı sınırlıdır. Bu nedenle profesyonel kişi bulmak zordur, marina elektrik sistemleri nasıl kurulur ve nasıl işletilir konusu için kapsamlı bir araştırma yapılmalıdır.
Evet, bursa’nın tüm bölgesine 7/24 ekiplerimiz ulaşabilmektedir.
Telefon numaralarımızdan, Whatsapp hattımızdan ya da canlı destek üzerinden 7/24 ulaşabilirsiniz.
Bursa’nın tüm ilçelerine talep doğrultusunda hizmet vermekteyiz.